2005-05-23

Suomen valtio on lakkautettu 01.01.1993

Ilta-Sanomissa 21.5.2005 oli Juha-Pekka Tikan juttu, jonka mukaan Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä, valtion oman rekisteri, on lakkauttanut Suomen Valtion jo 1.1.1993 alkaen.

Ilta-Sanomien mukaan “Valtion lakkauttaminen oli aikanaan mm. Karl Marxin haavekuva vallankumouksen jälkeisestä maailmasta, mutta nykyisin ajatusta kannattavat etunenässä oikeistolibertalistit. Suomen valtion budjetin menot tänä vuonna ovat kaikkiaan noin 38 miljardia euroa."

Libertaarien mielestä valtion budjetti tosiaan kaipaisi karsimista, mutta useimmat libertaarit tyytyisivät supistamaan valtion tehtävät turvallisuuteen ja oikeudenkäyttöön, ns. yövartijavaltioon eli minimivaltioon. Vain vähemmistö, ns. anarkokapitalistit, haluavat lakkauttaa valtion kokonaan. Saman tavoitteen jakavat myös muut anarkistit, vaikka heidän näkemyksensä siitä miten valtioton yhteiskunta toimisi poikkeaa anarkokapitalistien ihanteista.

[Lisäys: Ilta-Sanomissa ilmestyneen jutun jälkeen Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä esiintynyt merkintä "Suomen Valtio" on muutettu muotoon Suomen Valtio/Varkauden maantiealueet.]

0 Comments:

Post a Comment

<< Home